Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Afrika > O Afriki

O Afriki

Moja zgodba... Bilo je leta 2001, ko sem dobil pismo iz Kenije, da v Slovenijo prihaja Moses Rapange Samante iz plemena Masaji. Ob prebiranju pisma sem razbral, da sem jaz tista oseba, ki bo sprejela Mosesa na letališču in ga odpeljala k sebi domov. Ostal sem brez besed... Prišel je trenutek in srečanje z Masajem, šok za oba. Nikoli prej nisem imel srečanja z nekom iz plemena in občutki so bili zelo mešani. Brez besed sva se našla in spoznala. Neverjetno, začutil sem neverjetno povezanost brez besed. v znak spoštovanja mi je predal ogrlico in mi jo obesil okoli vratu. Bila sva prijatelja v trenutku.

Odpeljal sem ga k sebi domov. Bila je zima in sneg. Moses je bil ves začuden, bil je mraz in veliko snega. Ne predstavljam si kakšen šok je to moral biti za njega. Držal se je zelo dobro, bil je zelo samozavesten. Tako je tudi meni pomagal, da sva prebila led in začela komunicirati. Tako sva se začela pogovarjati o njegovi družini, njegovem domu in kulturi. Neverjetne zgodbe! Njegovo življenje me je popolnoma prevzelo. Kako je mogoče sem se spraševal, da v tem času, ki ga živimo nekje ludje živijo še čisto preprosto z naravo v popolnem sožitju.

Neverjetno hitro je minil mesec dni in Moses se je moral vrniti domov v Kenijo. Namen njegovega obiska je bil spoznati razvito državo in tako pridobiti bogato izkušnjo za njegovo državo. Moses je obiskal Slovenijo pod pokroviteljstvom zunanjega ministra Kenije.

Tako je zelo hitro prišel trenutek ko sem se tudi sam odpravil v Afriko, Kenijo. Tako sva se zopet sestala na letališču v Nairobiju, kot velika prijatelja. Takoj naslednje jutro sva se odpravila s terenskim vozilom na pot, v divijno v pravo Afriko. Že po dobrih 200 kilometrih sva bila v raju. Kamor sem se obrnil je bilo življenje. Ogromno živali in ljudi. Kako je to mogoče? Pri nas tega ne vidiš.

Slike

Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika

Video

Kenya from Gokhan Yorgancigil on Vimeo.

Uganda tourism video from Tom Walsh - Forefront Television on Vimeo.

Tanzania Tourism Commercial from clint burkett on Vimeo.

Namibia (Namib, Africa) from Peter Schurte on Vimeo.